miercuri, 11 aprilie 2012

Gogosi pufoase (de post)


Cui nu-i plac gogosile?...Mie una imi plac mult, mai ales daca sunt si pufoase!
Din multele retete pe care le-am incercat pentru gogosi...va spun sincer ca sunt cele mai pufoase gogosi pe care le-am mancat pana acum!!
Nu ramane decat sa le testati si sa vedeti rezultatul :D.
Sa trecem la treabaaa!!

Ingrediente:

- 900 gr faina (Boromir am pus eu).
- 1 cubulet drojdie 42 gr. (Dr. Oetker).
- 1 lingurita de zahar.
- 1 1/2 cana apa calduta.
- 1/2 cana de zahar.
- 1/2 cana de ulei.
- 1 varf de cutit de sare.
- 1 plic de zahar vanilat.
- esenta de rom (cca.1-2 lingurite)
- ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Punem faina intr-un bol, facem o gropita in mijloc si adaugam 1 cana de apa calduta,
drojdia si 1 lingurita zahar. Dizolvam bine drojdia si lasam deoparte pentru aprox. 5 minute pana cand compozitia se umfla.

Intr-un vas separat amestecam restul de apa calda(1/2 cana), zaharul, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom. Amestecam bine pana cand zaharul se dizolva.

Adaugam acest amestec peste faina si drojdie si incepem sa framantam bine.
Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios. Daca este prea lipicios, mai adaugati putina faina.
Acoperim aluatul si il lasam la crescut cca 1 ora.
Dupa ce aluatul a crescut, presaram faina pe masa de lucru.
Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si il decupam cu un pahar.

Dupa ce am taiat cu paharul si am dat forma, mai lasam aprox 15-20 de min sa creasca.
Gogosile le prajim in uleiul bine incins, apoi le pudram cu zahar pudra.




Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu