La ceas de seara...n-am venit cu mana goala...ci cu o tarta super pufoasa si delicioasa!
Acest blat il folosesc atat la torturi cat si la prajituri, pentru moment mi se pare cel mai bun dintre toate pe care le-am incercat pana acum.
Ingrediente:
(pentru o tava cu diametrul de 26 cm)
7-8 prune
1 lingura de unt
3 linguri de zahar pentru caramelizat
visine
Blat:
3 oua
150 gr zahar
100 ml ulei
100 ml lapte caldut
200 gr faina
1 plic praf de copt
1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Prunele si visinele se spala bine si se curata de samburi.
Tapetam tava cu hartie de copt si unt, distribuim cele 3 linguri de zahar pe toata suprafata tavii si punem peste zahar prunele taiate felii.
Se da tava la cuptor la foc mic pana se pregateste compozitia de aluat (aprox 10 minute).
Blatul:
Ouale se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute.
Se adauga treptat laptele caldut si uleiul si se mixeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie peste compozitia obtinuta.
Se adauga si sarea si se mixeaza la treapta cea mai mica pana ce se incorporeaza totul.
Se scoate tava din cuptor cu prunele caramelizate si se toarna peste ele compozitia de blat apoi din loc in loc se pun visine.
Se da tava la cuptor la foc mic pentru aprox 35-40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in tava apoi se rastoarna pe un platou si se portioneaza.
Pofta buna!
Ce prajiturica buna..Pup Dey!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca iti place. Pup Rocs >:D< multumesc pt aprecieri!
ȘtergereCe frumos arata! Pup
RăspundețiȘtergereMultumesccc! Pupici
Ștergerebuna, deyu! tocmai te-am descoperit si ma intrebam daca nu vrei sa ma primesti si pe mine in blogrollul tau...sau poate te intereseaza un schimb de bannere!
RăspundețiȘtergereSigurrr...cu drag >:D< te-am adaugat acum in lista mea de bloguri. pupici
Ștergeresi eu te-am adaugat! te pup si te mai astept pe la mine! iti multumesc mult pt. vizita!
RăspundețiȘtergeretare bine arata!! Te pup Deyu
RăspundețiȘtergere