duminică, 21 iulie 2013

Tort Tiramisu Dukan


Sursa de inspiratie pentru acest tort a fost blogul Laurei Adamache.

Ingrediente:


Pt o tava cu diametrul de 26 cm
Blat:
12 linguri lapte praf degresat
4 linguri amidon de porumb
6 linguri tarate de ovaz
2 linguri iaurt 0,1%grasime
2 plicuri praf de copt
6 linguri de lapte 0,1%grasime
2 linguri cafea solubila
5 linguri indulcitor solid
8 oua
1 fiola esenta de rom
Crema:
6 galbenusuri
850 ml lapte
4 linguri amidon de porumb
7 linguri indulcitor solid
1 fiola esenta de vanilie
900 gr branza quark degresata 0,2% grasime
14 gr gelatina
Sirop:
200 ml cafea pregatita indulcita cu 3-4 linguri de indulcitor solid
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita esenta de rom
Decor:
cacao degresata
1 tableta Sly

Mod de preparare:

Intr-un vas se amesteca laptele praf impreuna cu amidonul, praful de copt, taratele de ovaz si cafeaua.
Peste aceastea se adauga iaurtul, laptele, indulcitorul, esenta de rom si cele 8 galbenusuri(albusurile le batem separat pana se fac spuma) dupa care se mixeaza timp de cateva minute.
Adaugam si spuma de albusuri si amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.
Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale si se coc 2 foi.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pune prima parte din compozitie.
Se da la cuptor la foc mic-mediu pt aprox. 20-25 minute pana trece testul cu scobitoarea.
La fel se procedeaza si cu cea de a2a foaie.
Pregatim siropul si il lasam la racit.
Crema:
Galbenusurile se amesteca cu amidonul, esenta de vanilie si 2-3 linguri de lapte.
Se adauga apoi restul de lapte si indulcitorul, dupa care mixam bine.
Punem crema intr-un vas pe foc mic si amestecam cu o lingura de lemn pana ce compozitia se ingroasa.
Cand crema este gata, o dam deoparte si o acoperim cu folie alimentara direct pe suprafata cremei, apoi o lasam sa se raceasca.
Gelatina o hidratam in 100ml apa rece dupa care o topim la bain marie si o lasam la racit.
Intre timp mixam quark-ul cu crema de vanilie (racita).
Adaugam peste gelatina 2 linguri din crema si amestecam, dupa care adaugam aceasta compozitie peste crema de vanilie amestecand bine pana se incorporeaza totul.
Tapetam tava in care am copt foile cu folie alimentara, punem primul blat, il insiropam cu siropul pregatit, adaugam un strat de crema(adica jumatate din cantitatea de crema), punem si al 2lea blat, il insiropam si terminam cu al2lea strat de crema.
Dam tortul la frigider pentru aprox 4 ore sau pana a2a zi.
Il decoram cu cacao si ciocolata rasa.


Pofta buna!!

7 comentarii:

  1. Mmm ce bun o fi!!!O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rocsy, iti multumesc mult! o zi frumoasa si tie, pupici!

      Ștergere
  2. Gustos si apetisant acest tort !

    RăspundețiȘtergere
  3. No, sa zic si de asta, ca ma mananca limba.
    8 linguri de amidon inseamna ca o persoana care tine Dukan va manca din acest tort timp de 8 zile :(
    Arata foarte frumos, dar este de facut doar cand ai invitati la masa :D
    Ciocolata Sly nu este conforma! :)

    RăspundețiȘtergere