marți, 10 iulie 2012

Panna cotta cu sirop de caramel


E prima data cand fac acest desert si cred ca am sa-l fac mai des pt ca e tare bun:D
E un desert racoritor, perfect pentru aceste zile toride!

Ingrediente:
- 225 ml frisca lichida
- 100 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 10 gr gelatina
- 1 lingurita esenta de rom
Sirop:
- 4-5 linguri zahar
- 100 ml apa

Mod de preparare:
Laptele impreuna cu frisca se pun intr-o craticioara la foc mic. Inainte sa inceapa sa fiarba, adaugam zaharul si esenta de rom si dam deoparte.
Adaugam gelatina (pe care am hidratat-o in 100 ml apa), amestecam bine si lasam la racit.
Punem compozitia in forme de silicon si dam la rece pt cateva ore.
Pregatim siropul:
Intr-un ibric punem zaharul, iar cand s-a topit tot adaugam cu grija apa si amestecam incontinuu pana ce se formeaza siropul.
Dupa ce scoatem de la frigider, ornam cu siropul caramel.

7 comentarii:

  1. Vai,cum arata!Delicios.Si cu siropul acela....
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca iti place >:D< iti multumesc pt aprecieri...intr-adevar e un deliciu...se face si repede...si e perfect pt zilele astea calduroase. Pup :*

      Ștergere
  2. Delicioasa si super aspectuoasa! Mai ai? ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmm cat de bine arata!!!Mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere