Panna cotta cu sirop de caramel
E prima data cand fac acest desert si cred ca am sa-l fac mai des pt ca e tare bun:D
E un desert racoritor, perfect pentru aceste zile toride!
Ingrediente:
- 225 ml frisca lichida
- 100 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 10 gr gelatina
- 1 lingurita esenta de rom
Sirop:
- 4-5 linguri zahar
- 100 ml apa
Mod de preparare:
Laptele impreuna cu frisca se pun intr-o craticioara la foc mic. Inainte sa inceapa sa fiarba, adaugam zaharul si esenta de rom si dam deoparte.
Adaugam gelatina (pe care am hidratat-o in 100 ml apa), amestecam bine si lasam la racit.
Punem compozitia in forme de silicon si dam la rece pt cateva ore.
Pregatim siropul:
Intr-un ibric punem zaharul, iar cand s-a topit tot adaugam cu grija apa si amestecam incontinuu pana ce se formeaza siropul.
Dupa ce scoatem de la frigider, ornam cu siropul caramel.
Vai,cum arata!Delicios.Si cu siropul acela....
RăspundețiȘtergereTe pup!
Ma bucur tare mult ca iti place >:D< iti multumesc pt aprecieri...intr-adevar e un deliciu...se face si repede...si e perfect pt zilele astea calduroase. Pup :*
ȘtergereDelicioasa si super aspectuoasa! Mai ai? ;)
RăspundețiȘtergereDada...te astepppttt >:D<
ȘtergereMmmm cat de bine arata!!!Mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereBubu >:D< te astept si pe tine :-*
ȘtergereMmmm ce buna!
RăspundețiȘtergere