sâmbătă, 23 martie 2013

Turnulete (briose) cu vanilie si cacao - de post




Ingrediente:
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cana de apa(250 ml) calduta
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita de cacao
  • zahar pudra

Mod de preparare:


Punem intr-un bol zaharul+zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt.
Intr-un vas separat amestecam apa calduta cu esenta de vanilie si uleiul.
Adaugam compozitia lichida in bolul cu faina si amestecam bine.
Impartim compozitia in 2 parti egale, iar in una din compozitii adaugam lingurita de cacao.
Ungem tava cu ulei si umplem formele pe 3 sferturi.







Dam tava la cuptor pentru aprox 25-30 min la foc mic.
Se scot si se pudreaza cu zahar pudra.








Un comentariu: