Ingrediente:
- 1.200 gr coada de vita(gata taiata)
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 3 cartofi mai mari
- 1 rosie
- 2-3 linguri zarzavat de casa
- cca 500 ml bors
- taitei
- sare dupa gust
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea o spalam bine si o punem la fiert.
Dupa ce a dat un clocot, aruncam apa, spalam bine oala,spalam si carnea, punem apa curata (cca4 litri) si carnea, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba aprox 1h jumatate la foc mic.
Adaugam apoi ceapa si morcovul taiate marunt, lasam sa dea un clocot si adaugam cartofii taiati cuburi, rosia cubulete mici si cele 2-3 linguri de zarzavat.
Punem borsul(aprox 500 ml sau dupa gust) adaugam si taiteii, potrivim de sare dupa gust, acoperim cu un capac si lasam la foc mic inca aprox 20 de minute.
Cand ciorba este gata, inchidem focul si adaugam patrunjelul verde.
Se serveste imediat!!! cu smantana sau fara:P
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu