duminică, 7 februarie 2016

Clatite de post


La fel de delicioase ca cele cu ou.
(pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-ul lalena.ro)

Ingrediente(pt aprox.10 clatite):

  • 200 g faina
  • 500 ml apa plata sau apa minerala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom sau orice arome va plac
  • 6 linguri de ulei
  • pentru umplut: gem, dulceata.
  • ulei pt prajit

Mod de preparare:



  • Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul.

  • Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

  • La final punem cele 6 linguri de ulei si amestecam.

  • Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins pe foc.
  • Turnam un polonic din compozitie si coacem clatita la foc mediu.

  • Cand marginile s-au rumenit putin, o putem intoarce pe cealalta parte.

  • Clatitele le punem una peste alta, astfel se vor fragezi.
  • La final le umplem cu ce ne place (gem, dulceata, nutella etc.).
Pofta buna!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu