La fel de delicioase ca cele cu ou.
(pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-ul lalena.ro)
Ingrediente(pt aprox.10 clatite):
- 200 g faina
- 500 ml apa plata sau apa minerala
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- esenta de rom sau orice arome va plac
- 6 linguri de ulei
- pentru umplut: gem, dulceata.
- ulei pt prajit
Mod de preparare:
- Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul.
- Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
- La final punem cele 6 linguri de ulei si amestecam.
- Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins pe foc.
- Turnam un polonic din compozitie si coacem clatita la foc mediu.
- Cand marginile s-au rumenit putin, o putem intoarce pe cealalta parte.
- Clatitele le punem una peste alta, astfel se vor fragezi.
- La final le umplem cu ce ne place (gem, dulceata, nutella etc.).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu