duminică, 31 ianuarie 2016

Biscuiti cu fulgi de ovaz si merisoare



Laurici e vinovata pentru reteta asta :P la ea i-am vazut! :)) :D Multumesc, Laurici drag si scump! :-* Sunt foarte fooooarte buuuni, se fac si foarte usor si se pastreaza fragezi si 3 zile...si cred ca si mai mult, in caz ca faceti o cantitate mai mare.
Eu ador biscuitii, fursecurile si orice prajiturele care merg pefect la micul dejun, alaturi de o cana cu ceai, lapte sau cafea.
Va recomand reteta cu mare drag!

Ingrediente(aprox. 30 biscuiti):

  • 200 g unt
  • 6 linguri zahar brun
  • 2 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 300 g fulgi de ovaz
  • 100 g merisoare
  • 100 g faina integrala
  • 1 plic praf de copt
Mod de preparare:


  • Topim untul peste care adaugam zaharul brun. Amestecam pana cand zaharul se topeste.

  • Adaugam ouale si esenta de vanilie si amestecam compozitia.

  • Punem fulgii de ovaz si merisoarele si amestecam cu o lingura pana cand toate ingredientele sunt incorporate.


  • Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.


  • Formam bilute din aluat pe care le punem intr-o tava cu hartie de copt, apoi le aplatizam usor. Avem grija sa lasam spatiu intre biscuiti.


  • Dam tava la cuptor la foc mediu-mic, pana cand se rumenesc (aprox. 20 de minute).
  • Dupa ce sunt gata, se scot si se lasa la racit. Eu i-am pastrat intr-o cutie metalica bine inchisa.
Va doresc Pofta Buna! 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu