duminică, 31 ianuarie 2016

Chifle dulci cu mere si nuci


Bune pentru micul dejun sau de luat la pachet.

Ingrediente(pentru aprox. 20 chifle):
Aluat:
  • cca. 1 kg faina alba
  • 100 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 ou pentru uns chiflele
Umplutura:
  • 5 mere mai mari
  • cateva linguri de zahar, cam 3-4 sau dupa gust
  • 2 pumni de nuci maruntite
Mod de preparare:
Aluat:
  • Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. 

  • Adaugam restul de zahar(100g) si untul moale, apoi incepem sa framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios.


Umplutura:

  • Curatam merele si le taiem cuburi mici, apoi le amestecam cu zaharul si cu nucile maruntite.





  • Rupem bucatele mici de aluat, formam bilute pe care le aplatizam, iar in centrul lor punem o lingurita de umplutura. Strangem marginile aluatului si formam o biluta.

  • Continuam asa pana cand terminam aluatul si umplutura.
  • Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam bilutele formate.

  • Acoperim tava cu un prosopel si le lasam sa creasca, aprox. 20 de minute.
  • Ungem chiflele cu oul batut si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox. 15 minute, pana cand se rumenesc.




Din aceste cantitati mi-au iesit iesit peste 20 de bucati.
Va doresc Pofta Buna! 



2 comentarii: