Bune pentru micul dejun sau de luat la pachet.
Ingrediente(pentru aprox. 20 chifle):
Aluat:
- cca. 1 kg faina alba
- 100 g zahar
- 100 g unt moale
- 500 ml lapte caldut
- 1 lingurita zahar
- 50 g drojdie proaspata
- 1 ou pentru uns chiflele
- 5 mere mai mari
- cateva linguri de zahar, cam 3-4 sau dupa gust
- 2 pumni de nuci maruntite
Aluat:
- Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva.
- Adaugam restul de zahar(100g) si untul moale, apoi incepem sa framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios.
Umplutura:
- Curatam merele si le taiem cuburi mici, apoi le amestecam cu zaharul si cu nucile maruntite.
- Rupem bucatele mici de aluat, formam bilute pe care le aplatizam, iar in centrul lor punem o lingurita de umplutura. Strangem marginile aluatului si formam o biluta.
- Continuam asa pana cand terminam aluatul si umplutura.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam bilutele formate.
- Acoperim tava cu un prosopel si le lasam sa creasca, aprox. 20 de minute.
- Ungem chiflele cu oul batut si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox. 15 minute, pana cand se rumenesc.
Va doresc Pofta Buna!
Ce idee grozava! :X
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Laura! Te puuup
Ștergere