Stiu ca in perioada postului sunt la mare cautare dulciurile de post, asa ca m-am gandit sa va aduc o reteta extraordinara de biscuiti.
Am vazut aceasta reteta la Edith si mi-a placut tare mult ideea de biscuiti cu gem.
Am pregatit-o si eu cu gem de prune(la ea era cu gem de zmeura, dar cu siguranta puteti adauga ce gem aveti). Pot sa va spun ca se fac usor si ies niste niste biscuiti tare fragezi. Cred ca in maxim 45 de minute i-am dat gata...de la framantarea aluatului si pana la coacerea a 2 tavi de biscuiti. Va surade ideea? Daca da, atunci zic sa biscuitiiiim! :)))
Ingrediente(pentru aprox. 30 de biscuiti):
- 230 g faina
- 30 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g gem de prune
- 140 g zahar
- 80 ml ulei
- un praf de sare
- 1/2 fiola esenta de rom
Mod de preparare:
- Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si sarea.
- In alt bol amestecam gemul, zaharul si uleiul.
- Peste compozitia de gem si ulei adaugam 1/2 din compozitia de faina. Amestecam si continuam sa adaugam faina treptat pana cand obtineti un aluat moale care nu se lipeste de maini, elastic si foarte usor de lucrat. Mie mi-a placut tare mult consistenta acestui aluat, parca ar fi fost plastilina aceea moale pe care o modelam cand eram mica:)).
- Atentie! Nu adaugati toata faina odata pentru ca e posibil sa nu va trebuiasca toata(la mine a intrat toata cantitatea specificata), aici depinde de consistenta gemului.
- Daca totusi vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina.
- Formam bilute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizam bilutele astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, asa era precizat in reteta respectiva insa eu i-am lasat intre 12-14 minute(depinde si de cuptorul pe care il aveti, eu am cuptor pe gaz). Nu ii lasati prea mult pentru ca se vor usca si se vor arde. Veti observa ca dupa acest timp biscuitii sunt destul de moi si nu sunt crescuti foarte mult(dupa cum se vede si in poze), insa ii scoateti asa din cuptor si ii lasati la racit, apoi ii pastrati in cutii inchise.
- La mine s-au pastrat 4-5 zile fragezi. Gustul e exceptional!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu