E prima data cand fac paine cu faina integrala si imi place rezultatul.
V-o recomand si voua pentru ca, spre deosebire de painea obisnuita cu faina alba, aceasta este bogata in fibre.
Ingrediente:
- 200 g faina integrala
- 350 g faina alba
- 25 g drojdie proaspata
- cca.300 apa calduta
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita de zahar brut sau tos
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
- Intr-un bol amestecam faina integrala cu faina alba.
- Formam in mijloc o gropita in care adaugam 250 ml apa calduta, zaharul si drojdia. Dizolvam drojdia in apa calduta si o lasam la crescut la loc caldut aprox. 10 minute.
- Adaugam 3 linguri ulei de masline si amestecam bine compozitia. Adaugam sarea si framantam bine. Daca aluatul vi se pare prea sfaramicios, mai adaugati apa calduta si framantati pana cand obtineti un aluat nelipicios. Mie mi-au ajuns cca.300 ml apa.
- La final formati o bila de aluat pe care o ungeti cu ulei de masline, dupa care acoperiti vasul cu un prosop curat si il lasati la loc cald aproximativ 1 ora.
- Dupa ce aluatul a crescut il scoateti din vas si il impartiti in doua bucati egale. Puteti sa-l lasati pe tot si sa formati o singura paine. Eu am facut 2 paini mai micute.
- Puneti painile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le crestati putin cu un cutit si dati painile la cuptorul preincalzit pentru aprox. 30-35 de minute, la foc potrivit. Inainte cu 10 minute de a fi gata eu am uns painile cu putin ulei si le-am pus inapoi la cuptor pentru a se rumeni.
- Dupa ce le scoateti din cuptor, le acoperiti cu un prosop si le lasati sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, le pastrati in pungi.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu