duminică, 10 aprilie 2016

Negresa pufoasa de post


O suuuuper pufosenie de negresa. Nu e de trecut cu vederea, neaparat sa o incercati si voi. 

Eu am ramas fidela acestei retete pentru ca mi se pare o consistenta deosebita. Nu e nici prea uscata, cum s-a intamplat sa fie la unele retete, dar nici prea umeda. E perfecta! 

  • Ingrediente(pentru o tava de 23x23cm):
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de apa
  • 1/2 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
Mod de preparare:
  • Amestecam intr-un bol zaharul, apa, uleiul si esenta de rom.
  • In alt bol amestecam faina, praful de copt si cacaua.

  • Turnam treptat amestecul de faina peste compozitia lichida si mixam usor pana la incorporare(sau amestecam totul cu un tel).


  • Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute, la foc potrivit. Verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem tava din cuptor si lasam negresa la racit.

  • Dupa ce s-a racit complet o portionam si o servim.
  • Se mai poate servi si cu gem/dulceata. E foarte buna si simpla si cu gem.

Va doresc Pofta Buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu