O suuuuper pufosenie de negresa. Nu e de trecut cu vederea, neaparat sa o incercati si voi.
Eu am ramas fidela acestei retete pentru ca mi se pare o consistenta deosebita. Nu e nici prea uscata, cum s-a intamplat sa fie la unele retete, dar nici prea umeda. E perfecta!
- Ingrediente(pentru o tava de 23x23cm):
- 1 cana de zahar
- 1 cana de apa
- 1/2 cana de ulei
- 2 cani de faina
- 2 linguri cu varf de cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 fiola esenta de rom
Mod de preparare:
- Amestecam intr-un bol zaharul, apa, uleiul si esenta de rom.
- In alt bol amestecam faina, praful de copt si cacaua.
- Turnam treptat amestecul de faina peste compozitia lichida si mixam usor pana la incorporare(sau amestecam totul cu un tel).
- Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia.
- Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute, la foc potrivit. Verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem tava din cuptor si lasam negresa la racit.
- Dupa ce s-a racit complet o portionam si o servim.
- Se mai poate servi si cu gem/dulceata. E foarte buna si simpla si cu gem.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu