O prajiturica tare pufoasa si foarte usor de pregatit. Puteti folosi orice fructe va plac, eu am avut cirese si capsuni.
- cca. 250 g de fructe (cirese si capsuni)
- 1 cana de apa(de 250 de ml cu care veti masura toate ingredientele)
- 1 cana de zahar brut sau tos
- 1/2 cana de ulei
- 2 cani de faina
- 1 plic praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie
- zahar pudra
- Ciresele le spalam si le curatam de samburi. Capsunile le spalam si le taiem cuburi.
- Intr-un vas amestecam apa cu zaharul, uleiul si esenta.
- In alt vas amestecam faina cu praful de copt.
- Turnam treptat faina peste amestecul lichid si amestecam cu un tel sau mixam la viteza mica pana la omogenizare.
- Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia, iar deasupra punem fructele.
- Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si o lasam aprox. 40-45 de minute.
- O verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem tava din cuptor si lasam prajitura la racit.
- O pudram cu zaharul pudra si o servim.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu