vineri, 10 iunie 2016

Prajitura cu cirese si capsuni(de post)


O prajiturica tare pufoasa si foarte usor de pregatit. Puteti folosi orice fructe va plac, eu am avut cirese si capsuni. 

Ingrediente(pentru o tava de 23x23cm):
  • cca. 250 g de fructe (cirese si capsuni)
  • 1 cana de apa(de 250 de ml cu care veti masura toate ingredientele)
  • 1 cana de zahar brut sau tos
  • 1/2 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra
Mod de preparare:


  • Ciresele le spalam si le curatam de samburi. Capsunile le spalam si le taiem cuburi.
  • Intr-un vas amestecam apa cu zaharul, uleiul si esenta.

  • In alt vas amestecam faina cu praful de copt.
  • Turnam treptat faina peste amestecul lichid si amestecam cu un tel sau mixam la viteza mica pana la omogenizare.



  • Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia, iar deasupra punem fructele.

  • Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si o lasam aprox. 40-45 de minute.
  • O verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem tava din cuptor si lasam prajitura la racit.

  • O pudram cu zaharul pudra si o servim.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu