joi, 24 noiembrie 2016

Fursecuri economice - de post


Stiu ca multi poftesc la ceva dulce in perioada postului, fapt pentru care m-am gandit ca niste fursecuri rapide, de post, ar fi perfecte. Cred ca e cea mai rapida si mai economica reteta de fursecuri. Nici nu mai este nevoie sa punem aluatul la frigider. 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Laura Adamache.

  • INGREDIENTE(pentru aprox. 25 fursecuri):

  • 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g ulei
  • 80 ml apa/lapte de soia
  • 80 g zahar tos (eu am pus 40 g zahar brun si 40 g zahar tos)
  • 1 lingurita de miere
  • 1/2 fiola esenta de vanilie sau orice arome va plac
  • 1 varf cutit de sare
  • zahar pudra(optional)
MOD DE PREPARARE:


  • Amestecam intr-un bol toate ingredientele si framantam un aluat nelipicios. 


  • Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie care sa nu fie prea subtire(sa aiba aprox. 5-10mm grosime).

  • Decupam fursecurile cu formele dorite, apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

  • Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini.
  • Dupa ce sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam la racit, apoi le pudram cu zahar pudra. 


Pentru a se metine fragede, le pastram intr-o cutie cu capac. 
Va avertizez ca dispar imediat de pe farfurie, iar daca vreti sa fiti siguri ca mai prindeti si a 2-a zi, va sfatuiesc sa faceti portie dubla. :)) 


2 comentarii: