Stiu ca multi poftesc la ceva dulce in perioada postului, fapt pentru care m-am gandit ca niste fursecuri rapide, de post, ar fi perfecte. Cred ca e cea mai rapida si mai economica reteta de fursecuri. Nici nu mai este nevoie sa punem aluatul la frigider.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Laura Adamache.
- INGREDIENTE(pentru aprox. 25 fursecuri):
- 200 g faina
- 50 g amidon
- 1/2 plic praf de copt
- 50 g ulei
- 80 ml apa/lapte de soia
- 80 g zahar tos (eu am pus 40 g zahar brun si 40 g zahar tos)
- 1 lingurita de miere
- 1/2 fiola esenta de vanilie sau orice arome va plac
- 1 varf cutit de sare
- zahar pudra(optional)
MOD DE PREPARARE:
- Amestecam intr-un bol toate ingredientele si framantam un aluat nelipicios.
- Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie care sa nu fie prea subtire(sa aiba aprox. 5-10mm grosime).
- Decupam fursecurile cu formele dorite, apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini.
- Dupa ce sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam la racit, apoi le pudram cu zahar pudra.
Pentru a se metine fragede, le pastram intr-o cutie cu capac.
Va avertizez ca dispar imediat de pe farfurie, iar daca vreti sa fiti siguri ca mai prindeti si a 2-a zi, va sfatuiesc sa faceti portie dubla. :))
Frumoase, aurii si tare gustoase! :)
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa,
Anca
Multumesc mult, Ancuta! Te pup.
Ștergere