Le aveam pe lista de mult timp si abia acum le-a venit randul.
Nu vreau sa va zic prea multe despre ele, doar ca sunt parfumate, foarte foaaarte fragede si absolut delicioase! Va provoc sa le testati! :D
Pentru reteta m-am inspirat de la Jamila.
- INGREDIENTE:
- (pentru 30 de fursecuri)
- 100 g unt moale, lasat la temperatura camerei
- 100 g zahar tos
- 2 oua
- 350 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 lingurita coaja de lamaie
- 1 varf cutit de sare
- 1 fiola esenta de lamaie(optional)
- 2 linguri zeama de lamaie
- aprox. 100 g zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un bol mixam untul cu zaharul tos. Adaugam ouale si continuam sa mixam.
- Punem faina amesecata cu praful de copt, coaja de lamaie, sarea, esenta de lamaie si zeama de lamaie. Mixam putin pana ce toate ingredientele se incorporeaza, apoi framantam putin cu mainile pana cand aluatul este gata.
- Vom obtine un aluat moale si putin lipicios, pe care il vom inveli in folie alimentara. Il punem in congelator pentru aprox. 30 de minute pana cand se intareste. Eu l-am mai lasat la frigider inca aprox. 20 de minute.
- Dupa ce s-a intarit aluatul, il scoatem din frigider, apoi din folie. Rupem din aluat bucatele mici si formam bilute pe care le dam prin zahar pudra. Bilutele trebuie sa aiba un strat gros de zahar pudra pentru ca acesta mai intra in aluat la cuptor.
- Bilutele formate le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam spatiu intre ele.
- Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 12-15 min. maxim. Nu le lasati mai mult pentru ca se vor intari cand se racesc. Chiar daca vi se par cam moi dupa acest timp, va asigur ca sunt gata.
- Aluatul ramas il pastram la frigider, pana cand se coc fursecurile din cuptor.
- Dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca si le pastram intr-un recipient cu capac.
Sper sa le incercati macar o data...cu siguranta le veti repeta dupa. :)))
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu