joi, 17 noiembrie 2016

Fursecuri fragede(fara unt)


Cred ca e una dintre cele mai simple retete de fursecuri. Se face foarte usor si nu necesita multe ingrediente....dar este doar o singura problema....creeaza dependentaaaa!! Mananci si nu te mai opresti! :)))) Sa nu spuneti ca nu v-am zis...
Pentru reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen, dar am vrut sa-i aduc un plus de gust retetei...si am adaugat cateva nuci macinate. Sunt delicioase! Le-am si pus pe lista de sarbatori! :D 

INGREDIENTE:

  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 200 g faina
  • 25 g nuci macinate(daca nu aveti nuci si vreti sa lasati reteta simpla, adaugati faina in locul nucilor)
  • 1 fiola esenta de vanilie-unt
  • Decor:
  • aprox. 50 g ciocolata(eu am avut 25 g ciocolata neagra si 25 g alba)
MOD DE PREPARARE:

Din cantitatile specificate mi-au iesit aprox. 50 de fursecuri. 
  • Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste.


  • Adaugam uleiul, putin cate putin. apoi mixam bine compozitia. 

  • Amestecam faina cu nucile macinate, apoi adaugam acest amestec in ploaie peste compozitia de oua. 


  • Mixam la inceput la viteza mica, apoi amestecam cu o lingura pana la omogenizare. Adaugam la final si esenta de vanilie si amestecam.

  • Preincalzim cuptorul la foc mediu.
  • Punem compozitia de aluat intr-un pos(daca nu aveti pos, puneti intr-o punga pe care o taiati la un colt), apoi formam fursecurile intr-o tava cu hartie de copt.

  • Dam tava la cuptor la foc protrivit pentru aprox. 10-12 minute, in functie de cuptor, nu mai mult(daca le lasati mai mult se vor arde). Dupa 8 minute le verificati, iar daca sunt aurite putin pe margini, sunt gata. 
  • Le scoatem si le lasam la racit, apoi le decoram cu ciocolata topita. Va sfatuiesc sa le decorati cu ciocolata doar inainte de a le consuma. Daca vreti sa le pastrati pentru cateva zile, mai bine le pastrati fara sa fie decorate. 
  • Le pastram in cutii inchise. 
Se pastreaza fragede si 2-3 zile. 






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu