De obicei pregatesc pestele la cuptor cu legume, insa uneori am chef sa mai schimb un pic retetele si gustul, fapt pentru care acum am ales sa-l pregatesc in sos de rosii.
Imi place foarte mult si aceasta varianta!
- INGREDIENTE:
- 1 peste(crap) mare
- 1 ceapa mare
- 1 ardei capia
- 1 rosie mare
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingura pasta de ardei rosii(optional)
- 2-3 linguri de ulei
- sare si piper
- patrunjel verde tocat
- Pestele il spalam, il curatam, apoi il taiem bucati late.
- Presaram cu sare toate bucatile de peste.
- Am uns apoi fiecare bucata cu putin ulei, apoi le-am pus pe o tigaie grill incinsa si l-am lasat cateva minute pana s-a rumenit pe ambele parti.
- Daca nu aveti o tigaie grill, incingeti putin ulei intr-o tigaie normala, apoi prajiti pestele pe ambele parti pana cand se rumeneste. Il scoateti apoi pe o farfurie.
- Daca la pasul anterior ati pregatit pestele la grill, luati o tigaie normala si puneti putin ulei in care caliti 2 catei de usturoi tocati marunt(ceilalti catei de usturoi ramasi ii adaugati la final pentru o aroma mai intensa), ceapa si ardeiul taiate fideluta. Daca ati prajit pestele in tigaia normala, caliti usturoiul, ceapa si ardeiul in aceeasi tigaie. Focul trebuie sa fie potrivit.
- Peste usturoi, ceapa si ardei eu am adaugat si putina apa(cateva linguri) si am lasat la inabusit cateva minute.
- Dupa ce legumele s-au inmuiat, spala si decojim rosia, apoi o taiem cuburi mici si o adaugam in tigaie. Amestecam si lasam pe foc cateva minute, apoi adaugam pasta de tomate si cea de ardei. Punem o cescuta de apa, sare si piper dupa gust. Amestecam si lasam la fiert pe foc cateva minute(3-4) pana cand sosul este gata.
- Punem bucatile de peste impreuna cu usturoiul ramas si mai lasam pe foc inca 2-3 minute.
- Inchidem focul, adaugam patrunjelul spalat si tocat, apoi acoperim cu un capac si lasam acoperit aprox. 10 minute, apoi servim.
Va doresc Pofta Buna!




0 comentarii:
Trimiteți un comentariu