sâmbătă, 15 octombrie 2016

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)


O alta varianta a prajiturii cu mere, mai simpla, dar cu un gust exceptional.
Recomand sa se foloseasca mai multe soiuri de mere pentru o aroma mai deosebita.


  • INGREDIENTE:

  • Aluat(pt o tava 26x39cm):
  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte caldut
  • 22 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 2-3 linguri ulei
  • zahar dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Umplutura:

  • Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc. 

  • Amestecam periodic pana cand merele se inmoaie si sucul scade. Le lasam la racit pana cand pregatim aluatul pentru foi.


Aluat:
  • Mixam bine ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugam treptat uleiul.

  • Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, iar intr-un ibric incalzim laptele.
  • Turnam alternativ lapte si faina in compozitia de oua si mixam pana cand terminam cantitatile de faina si lapte.

  • Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitia de aluat. Va fi un strat subtire de aluat dar acesta va creste la copt.

  • Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru 10 minute.
  • Scoatem tava si punem merele racita si scurse de zeama, iar peste mere adaugam restul de aluat.


  • Dam tava la cuptor si o lasam pana cand se rumeneste frumos deasupra. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.

  • Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.




Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu