O alta varianta a prajiturii cu mere, mai simpla, dar cu un gust exceptional.
Recomand sa se foloseasca mai multe soiuri de mere pentru o aroma mai deosebita.
Recomand sa se foloseasca mai multe soiuri de mere pentru o aroma mai deosebita.
- INGREDIENTE:
- Aluat(pt o tava 26x39cm):
- 4 oua
- 18 linguri de zahar
- 18 linguri ulei
- 18 linguri lapte caldut
- 22 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- Umplutura:
- 2 kg mere
- 2-3 linguri ulei
- zahar dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Umplutura:
- Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc.
- Amestecam periodic pana cand merele se inmoaie si sucul scade. Le lasam la racit pana cand pregatim aluatul pentru foi.
Aluat:
- Mixam bine ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugam treptat uleiul.
- Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, iar intr-un ibric incalzim laptele.
- Turnam alternativ lapte si faina in compozitia de oua si mixam pana cand terminam cantitatile de faina si lapte.
- Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitia de aluat. Va fi un strat subtire de aluat dar acesta va creste la copt.
- Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru 10 minute.
- Scoatem tava si punem merele racita si scurse de zeama, iar peste mere adaugam restul de aluat.
- Dam tava la cuptor si o lasam pana cand se rumeneste frumos deasupra. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.
- Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu