Ador combinatia de nuci cu gem de prune, fapt pentru care am pregatit aceste fursecuri.
- INGREDIENTE:
- 200 g faina
- 50 g nuci macinate
- 1/2 plic praf de copt
- 50 g ulei
- 80 ml apa/lapte de soia
- 80 g zahar tos
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- 1 varf cutit de sare
- gem de prune sau de care va place
- zahar pudra (optional)
- Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini.
- Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu prea groasa, de aprox. 5 mm grosime, apoi il decupam cu formele dorite.
- Eu am facut si cateva fursecuri simple, fara gem. Pe cele pe care le-am umplut cu gem, le-am taiat cu forme de marimi diferite, ca sa iasa acel model decupat in interior.
- Daca vreti sa le umpleti pe toate cu gem, decupati 1/2 din aluat cu forme pline, iar restul de aluat cu forme decupate in interior.
- In cazul meu, inimioare pline si inimioare decupate in interior.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si punem fursecurile. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini.
- Le scoatem din cuptor, le lasam la racit apoi le umplem cu gemul dorit. Le pudram cu zahar pudra si le servim.
- Le pastram in cutii inchise cu capac.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu