marți, 4 aprilie 2017

Fursecuri cu nuca si gem de prune - de post



Ador combinatia de nuci cu gem de prune, fapt pentru care am pregatit aceste fursecuri. 


  • INGREDIENTE:
  • 200 g faina
  • 50 g nuci macinate
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g ulei
  • 80 ml apa/lapte de soia
  • 80 g zahar tos
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • gem de prune sau de care va place
  • zahar pudra (optional)
MOD DE PREPARARE:


  • Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini. 



  • Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu prea groasa, de aprox. 5 mm grosime, apoi il decupam cu formele dorite. 
  • Eu am facut si cateva fursecuri simple, fara gem. Pe cele pe care le-am umplut cu gem, le-am taiat cu forme de marimi diferite, ca sa iasa acel model decupat in interior.
  • Daca vreti sa le umpleti pe toate cu gem, decupati 1/2 din aluat cu forme pline, iar restul de aluat cu forme decupate in interior. 
  • In cazul meu, inimioare pline si inimioare decupate in interior. 
  • Tapetam o tava cu hartie de copt si punem fursecurile. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini. 


  • Le scoatem din cuptor, le lasam la racit apoi le umplem cu gemul dorit. Le pudram cu zahar pudra si le servim.
  • Le pastram in cutii inchise cu capac.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu