marți, 18 septembrie 2012

Castraveti murati


Ingrediente:

- cca 3 kg castraveti
- 2 leg marar uscat
- 1 telina cu tot cu frunze
- 3 morcovi
- 3-4 catei de usturoi
- 3 ardei iuti
- 7 linguri cu varf de sare (pt apa)

Mod de preparare:

Castravetii ii spalam bine, la fel si restul legumelor.

Telina o curatam si o taiem cubulete ii spalam bine si frunzulitele si le rupem... morcovii, usuturoiul si ardeii iuti se taie rondele.




Intr-o oala mai mare punem 5 l de apa si 7 linguri de sare grunjoasa neiodata pt muraturi si amestecam bine pana se dizolva.

Dupa ce sarea s-a dizolvat dam apa pe foc, asteptam pana da un clocot apoi oprim si lasam la racit.
Intre timp, intr-un pet de 5 L am pus eu...asezam pe fundul petului o legatura de marar uscat, betele le rupem si le punem si pe ele...punem un rand de castraveti, printre ei punem cateva bucatele de morcov, ardei, usturoi, telina si cateva frunze de telina...continuam cu un rand de castraveti si iar punem legumele taiate...si tot asa pana se umple petul, iar cand am ajuns sus punem cea de a2a legatura de marar si niste frunze de telina.

Dupa ce apa s-a racit...turnam treptat peste castrveti astfel incat sa patrunda bine printre ei..umplem cu apa pana sus. Se inchide bine petul si se lasa la loc cald timp de cateva zile.

4 comentarii:

  1. Sunt asa de buni.Trebuie sa-mi pun si eu la murat.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DiaMar te imbratisez>:D< si mie imi plac tare mult castravetii murati...e prima data cand pun si sunt foarte multumita de rezultat. te pup si iti multumesc >:D<

      Ștergere
  2. Te astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie - editia septembrie 2012, a carei tema e "De-ale camarii"!

    RăspundețiȘtergere