sâmbătă, 18 mai 2013

Oua umplute puisori



Aceasta reteta am pregatit-o pentru Paste, insa cu siguranta va atrage atentia copiilor si cred ca ar fi o idee 
si pentru ziua de 1 iunie.
Pe langa puisori eu am mai facut si niste gargarite, va las mai jos toate ingredientele si reteta completa pentru fiecare figurina in parte.

Ingrediente:

11 oua de gaina + 1 de gasca
300 gr pate de curcan
3 linguri de mustar

Pt decor:
o rosie
ridichi
masline
frunze de salata verde
morcov
cascaval
boabe de piper
scobitori

Mod de preparare:


Ouale le fierbem sa fie tari, apoi le curatam de coaja.
Le taiem varful doar celor de gaina( partea mai ascutita a oului...aprox un sfert din ou) oul de gasca il taiem in jumatate (pe orizontala) si le scoatem galbenusurile.





Umplutura:
Galbenusurile le punem intr-un bol.
Peste galbenusuri adaugam mustarul si pateul si amestecam bine.
Cu compozitia obtinuta umplem partile de ou mai adanci lasand partile cu varful ascutit pt capacele (pe care le taiem pe margini pt a parea oul crapat).
Peste fiecare ou umplut se pune cate o felie de cascaval taiata cerculete sau stelute.
Din umplutura ramasa formam bilute (capusorul) le punem peste felia de cascaval si infigem cate o scobitoare care trebuie sa patrunda in tot oul(de sus pana jos) iar sus va ramane o bucatica din scobitoare in care vom agata capacelele puisorilor.

Se pun ochisorii din boabe de piper.
Ciocul din morcov taiat marunt.
La fel ca si la puisori procedam si pt gaina din mijloc (doar ca se umple pe orizontala) si ii facem aripioare din cascaval.
Dupa ce am terminat de facut puisorii se pun pe un platou acoperit de frunze de salata verde, se orneaza pe langa cu ridichi, masline, cascaval ras si bucatele de ou ramase.


Buburuzele le facem dintr-o rosie pe care o taiem in jumatate.
Scobim din loc in loc cu cutitul si punem bucatele mici de masline.
O maslina taiata in jumatate va fi capusorul iar ochisorii branza topita. 


Pofta buna!



2 comentarii: