Ingrediente:
Blat:
240 g faina
250 g zahar
30 g cacao
430 ml lapte caldut
30 ml ulei
1 praf de copt
Crema de vanilie:
500 ml lapte
3 galbenusuri
6 linguri de zahar (sau dupa gust)
3 linguri amidon
1 fiola esenta de vanilie
Sirop:
200 ml apa
zahar
esenta de rom
Decor:
300 ml frisca lichida
fructe de padure congelate sau proaspete
Mod de preparare:
Blat:
Amestecam intr-un bol faina, praful de copt si cacaua.
Adaugam zaharul, laptele caldut si uleiul si mixam pana la omogenizare.
Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic-mediu aprox 20-25 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam blatul la racit.
Crema:
Punem laptele pe foc mic si adaugam imediat galbenusurile amestecate cu 3 linguri de zahar.
In alt bol amestecam amidonul cu zaharul ramas (3 linguri) si cateva linguri de lapte. Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte si amestecam cu un tel pana cand crema se ingroasa.
La sfarsit adaugam esenta de vanilie si lasam la racit.
Blatul il taiem in 3 fasii (cat sa incapa in tava de chec), tapetam tava cu folie alimentara si punem primul blat pe care il insiropam cu siropul obtinut (amestecam apa cu zaharul si esenta).
Continuam cu un strat de crema, al 2lea blat insiropat, inca un strat de crema si terminam cu ultimul blat insiropat.
Dam tava la frigider pentru 1 ora.
Rasturnam tortul pe un platou si inlaturam folia alimentara.
Decoram tortul dupa plac cu frisca mixata bine si fructele de padure.






Am sosit si voi lua o felie mare. Pup!
RăspundețiȘtergere>:D< te servesc cu mare drag! Pupici si multumesc pentru vizita!
Ștergere