duminică, 23 noiembrie 2014

Fursecuri cu ciocolata pentru Mos Craciun


Pentru reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen...eu m-am jucat doar cu formele :D 
Sunt niste fursecuri fragede care se pastreaza pana la 4 zile...poate si mai mult. 


Ingrediente pt aprox. 40 de bucati:
  • 390 g faina
  • 1 praf de sare
  • 340 g unt
  • 100 g zahar pudra 
  • 1 fiola esenta de vanilie
Glazura de ciocolata:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • cateva linguri de lapte
  • bomboane rosii
  • 2-3 patratele ciocolata alba 

Mod de preparare:


  • Amestecam intr-un bol faina si sarea, iar intr-un bol separat mixam untul cu zaharul pudra pana cand compozitia devine cremoasa.
  • Punem  esenta de vanilie si apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam pana la omogenizare.
  • Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina.
  • Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 20 de minute si inca 40 de minute la frigider.

  • Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe planul de lucru si intindem aluatul intr-o foaie subtire (de aprox.5 mm), apoi decupam din el cu formele preferate.


  • Tapetam o tava cu hartie de copt, punem fursecurile si le dam la frigider pentru aprox. 20 de minute.

  • Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 10 minute, le scoatem si le lasam la racit, dupa care le decoram cu glazura si bomboane. Le punem pe o bucata de hartie de copt pana cand se intareste glazura.
  • Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu lapte.
  • Pentru a lipi bomboanele se topeste ciocolata alba intr-o punga pe care o scufundam intr-un vas cu apa calda. Taiem varful pungii si punem ciocolata (cat un bob de mazare) pe fiecare fursec, iar peste ciocolata punem bomboanele. 

2 comentarii: