Pentru reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen...eu m-am jucat doar cu formele :D
Sunt niste fursecuri fragede care se pastreaza pana la 4 zile...poate si mai mult.
Ingrediente pt aprox. 40 de bucati:
- 390 g faina
- 1 praf de sare
- 340 g unt
- 100 g zahar pudra
- 1 fiola esenta de vanilie
Glazura de ciocolata:
- 150 g ciocolata cu lapte
- cateva linguri de lapte
- bomboane rosii
- 2-3 patratele ciocolata alba
Mod de preparare:
- Amestecam intr-un bol faina si sarea, iar intr-un bol separat mixam untul cu zaharul pudra pana cand compozitia devine cremoasa.
- Punem esenta de vanilie si apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam pana la omogenizare.
- Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina.
- Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 20 de minute si inca 40 de minute la frigider.
- Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe planul de lucru si intindem aluatul intr-o foaie subtire (de aprox.5 mm), apoi decupam din el cu formele preferate.
- Tapetam o tava cu hartie de copt, punem fursecurile si le dam la frigider pentru aprox. 20 de minute.
- Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 10 minute, le scoatem si le lasam la racit, dupa care le decoram cu glazura si bomboane. Le punem pe o bucata de hartie de copt pana cand se intareste glazura.
- Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu lapte.
- Pentru a lipi bomboanele se topeste ciocolata alba intr-o punga pe care o scufundam intr-un vas cu apa calda. Taiem varful pungii si punem ciocolata (cat un bob de mazare) pe fiecare fursec, iar peste ciocolata punem bomboanele.



Tare frumusele mai sunt, iar de bune nu mai zic. Te pup!
RăspundețiȘtergereIti multumesc, Rocs drag! Te pup si eu :-*
Ștergere