duminică, 21 decembrie 2014

Friptura de iepure cu ananas




Particip cu aceasta reteta la concursul "Masterchef la mine acasa cu Sun Food", de pe blogul Laura Adamache Retete Culinare.

Ingrediente:
  • un iepure
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 morcovi 
  • 2 cartofi
  • sare 
  • piper alb sau negru
  • 1/2 conserva de ananas bucati SunFood (doar bucatile de ananas + cateva linguri de suc)
  • ulei
Mod de preparare:
  • Curatam usturoiul, morcovii si cartofii, le spalam bine. Taiem rondele morcovii si usturoiul, iar cartofii ii taiem cuburi.
  • Le punem in tava pentru cuptor unde vom face friptura si le condimentam cu sare si piper dupa gust.
  • Spalam bine carnea, o taiem si o asezam in tava. O condimentam pe toate partile cu sare si piper.
  • Adaugam bucatile de ananas si cateva linguri de suc.

  • Stropim bine cu ulei carnea, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc mediu aprox.35-40 de minute pentru a se intrepatrunde aromele. Dupa 40 de minute inlaturam folia si mai lasam inca 35-40 de minute la foc mic. In acest timp intoarcem carnea si pe cealalta parte pentru a se rumeni frumos. 
  • Verificam daca este gata si o servim(daca mai este nevoie se mai lasa la cuptor).
  • Noi am servit-o alaturi de orez cu legume.
  • Va doresc pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu