Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-ul dietadukan.ro
Ingrediente:
- Blat (tava cu diametrul de 22 cm):
- 6 oua
- 250 g branza degresata
- 8 linguri tarate de ovaz
- 1 plic praf de copt
- Umplutura:
- cca. 800 g dovleac dat pe razatoarea cu ochiuri mari
- indulcitor dupa gust
- esenta de vanilie
- scortisoara
Mod de prepapare:
- Umplutura: Punem dovleacul si indulcitorul intr-un vas la calit, la foc mic. Amestecam cu o lingura pana cand lichidul se elimina. La final adaugam esenta si scortisoara si lasam putin la racit.
- Blat: Mixam ouale cu indulcitorul, adaugam branza, taratele si praful de copt. Mixam toate ingredientele pana la omogenizare.
- Impartim aceasta cantitate in doua parti egale. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, turnam jumatate din compozitie si o dam la cuptor la foc mic aprox. 10 minute (pana cand compozitia se leaga).
- Scoatem tava din cuptor, turnam dovleacul si il nivelam cu o lingura, iar deasupra punem si compozitia de blat ramasa.
- Dam tava la cuptor la foc mic pana cand se rumeneste deasupra. Verificam cu o scobitoare sa vedem daca este gata, apoi inchidem cuptorul si lasam prajitura la racit.
- Cand este rece se portioneaza si se poate pudra cu indulcitor.




0 comentarii:
Trimiteți un comentariu