sâmbătă, 13 decembrie 2014

Prajitura cu dovleac Dukan


Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-ul dietadukan.ro

Ingrediente:
  • Blat (tava cu diametrul de 22 cm):
  • 6 oua
  • 250 g branza degresata
  • 8 linguri tarate de ovaz
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • cca. 800 g dovleac dat pe razatoarea cu ochiuri mari
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
Mod de prepapare:


  • Umplutura: Punem dovleacul si indulcitorul intr-un vas la calit, la foc mic. Amestecam cu o lingura pana cand lichidul se elimina. La final adaugam esenta si scortisoara si lasam putin la racit.

  • Blat: Mixam ouale cu indulcitorul, adaugam branza, taratele si praful de copt. Mixam toate ingredientele pana la omogenizare.



  • Impartim aceasta cantitate in doua parti egale. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, turnam jumatate din compozitie si o dam la cuptor la foc mic aprox. 10 minute (pana cand compozitia se leaga).

  • Scoatem tava din cuptor, turnam dovleacul si il nivelam cu o lingura, iar deasupra punem si compozitia de blat ramasa.


  • Dam tava la cuptor la foc mic pana cand se rumeneste deasupra. Verificam cu o scobitoare sa vedem daca este gata, apoi inchidem cuptorul si lasam prajitura la racit. 

  • Cand este rece se portioneaza si se poate pudra cu indulcitor.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu