Pentru acest tort ciocolatos m-am inspirat de pe acest site.
Se poate consuma in Faza Croaziera (fara fructe), Consolidare, Stabilizare definitiva.
Ingrediente:
Blat (3 foi cu diametrul de 22 cm):
- 4 oua
- 4 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 1 lingura cacao
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri lapte praf degresat
- 2 linguri amidon
- 1 plic de ness
- 50 ml cola zero
- 1 fiola esenta de rom
- indulcitor dupa gust
Crema:
- 2 tablete de ciocolata Sly
- 2-3 linguri lapte degresat
Sirop:
- 150 ml apa
- esenta de rom
- 1 lingura indulcitor
Mod de preparare:
Crema:
- Mereu incep cu crema pentru a se raci in voie, iar intre timp se fac si blaturile.
- Punem 400 ml lapte degresat intr-o craticioara pe foc mic. Intr-un bol amestecam restul de 100 ml lapte cu budinca de cacao si indulcitorul. Cand laptele de pe foc este fierbinte, se toarna amestecul de budinca si se amesteca incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La final adaugam o fiola esenta de rom si acoperim crema cu folie alimentara pentru a nu forma acea crusta deasupra. Se lasa la racit timp in care ne vom ocupa de blat.
Blat:
- Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.
- Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul, cola zero si esenta de rom, apoi se adauga pe rand ingredientele uscate(tarate de ovaz, grau, cacao, praf de copt, lapte praf degresat, amidon si ness), mixand la viteza mica.
- Adaugam albusurile si amestecam usor cu o spatula pana la incorporare.
- Impartim compozitia in 3 si coacem 3 foi. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam prima parte din compozitie si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Lasam prima foaie de blat la racit si procedam la fel si pentru celelalte doua.
Asamblare:
- Pe un platou punem prima foaie de blat, o insiropam (pentru sirop, amestecam 150 ml apa cu indulcitor si esenta de rom), punem 1/2 din crema, 1/2 din fructe, al 2-lea blat pe care il insiropam, restul de crema si de fructe si terminam cu ultimul blat insiropat.
Glazura:
- Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si o amestecam cu 2-3 linguri de lapte degresat. Adaugam glazura imediat peste tort.
- Se pastreaza la frigider.
Eu as vrea sa consum o felie chiar in faza asta si apoi in croaziera :))) Te pup, Deyule scump, bravoo pentru tot ce faci!
RăspundețiȘtergere:)))) la faza asta...te astept rapid cu o felie! :)) Te pup si eu si iti multumesc taare muuuuult >:D<
Ștergere