Sa ne amintim cu drag de copilarie!
Ingrediente:
- 1/2 cana de orez
- 2 cani de lapte
- 5 lingurite de zahar sau dupa gust
- 1 fiola esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Spalam orezul in mai multe ape reci, apoi il acoperim cu apa si il lasam sa se umfle aprox. 10 minute.
- Punem laptele la fiert, iar in momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Amestecam periodic pentru a nu se prinde.
- Cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam zaharul si mai lasam la fiert la foc mic. Amestecam din cand in cand in orez pentru a nu se prinde de oala. Cand acesta este gata (gustam sa vedem daca este fiert), adaugam esenta de vanilie.
- Il servim cu dulceata, gem sau orice va place. Este delicios atat cald, cat si rece.
- Noi l-am servit cu dulceata de piersici de la Naturelo....yummmm!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu