luni, 1 iunie 2015

Orez cu lapte si dulceata de piersici


Sa ne amintim cu drag de copilarie! 

Ingrediente: 
  • 1/2 cana de orez
  • 2 cani de lapte
  • 5 lingurite de zahar sau dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
Mod de preparare:

  • Spalam orezul in mai multe ape reci, apoi il acoperim cu apa si il lasam sa se umfle aprox. 10 minute. 
  • Punem laptele la fiert, iar in momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Amestecam periodic pentru a nu se prinde.
  • Cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam zaharul si mai lasam la fiert la foc mic. Amestecam din cand in cand in orez pentru a nu se prinde de oala. Cand acesta este gata (gustam sa vedem daca este fiert), adaugam esenta de vanilie.
  • Il servim cu dulceata, gem sau orice va place. Este delicios atat cald, cat si rece. 
  • Noi l-am servit cu dulceata de piersici de la Naturelo....yummmm!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu