vineri, 25 septembrie 2015

Bulz cu oua de prepelita


Cand am fost prima data in Busteni, acum 2-3 ani...am descoperit un local tare dragut, de care nu cred ca stiu multi turisti, probabil il cunosc mai mult locuitorii orasului.
Este de fapt un club micut, in care se serveste si mancare....si va spun sincer ca pana sa ajung la ei, am mancat la cateva localuri/terase si nu mi-a placut deloc, nici servirea nici mancarea si preturi destul de mari. Aici e cu totul altceva! 
Nu vreau sa-i fac reclama, dar pur si simplu m-am indragostit de locul acesta. Nu au un meniu foarte bogat cum au alte localuri, dar cu siguranta ai ce sa alegi...si ieftin si bun!
Mancarea este foarte buna si pretul mi se pare mai mult decat OK! ...acesta fiind si numele localului "OK!" :D ...eu vi-l recomand cu drag. Tot aici am mancat si cel mai bun bulz, drept pentru care am incercat sa il reproduc si acasa:))) cu mici adaptari, bineinteles.

Ingrediente:
  • cca. 250g malai
  • 1 lingurita de sare
  • cca. 1,4 l - 1,5 l apa
  • branza sarata (daca aveti branza de burduf e perfect)
  • aprox. 150 g cascaval afumat
  • 10 oua de prepelita (sau 2-3 de gaina)
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare:


  • Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa.
  • Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la incorporare. Adaugati malai atat cat este nevoie pana cand ajungeti la consistenta dorita.
  • Lasam la fiert la foc mic inca 10-15 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.
  • In acest timp se da cascavalul pe razatoarea mare sau mica, depinde cum va place.

  • Ungem o tava sau un vas cu unt, se adauga 1/2 din cantitatea de mamaliga, se presara branza sarata deasupra, se acopera cu 1/2 din cantitatea de cascaval afumat, se adauga restul de mamaliga, inca un strat de branza, putin cascaval, ouale si restul de cascaval.




  • Se da la cuptor la foc mediu pentru aprox. 15-20 de minute pana cand ouale sunt facute.


Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu