Un tort deosebit pe care l-am aromatizat cu esenta de portocale, insa daca va place scortisoara, cu siguranta o puteti adauga.
Ingrediente:
- Blat (2 foi - tava cu diam. de 22cm):
- 3 oua
- 10 linguri de zahar
- 90 g unt topit
- 5 linguri de ulei
- 300 g morcovi razuiti pe razatoarea mica
- 1 plic praf de copt
- 200 g faina
- 40 g nuca macinata
- 1 fiola esenta de portocale sau orice aroma va place
- Crema vanilie:
- 500 ml lapte
- 4 linguri amidon
- cateva linguri de zahar - dupa gust
- 3 galbenusuri
- 1 fiola esenta de vanilie
- Sirop:
- 250 ml apa
- 2-3 linguri de zahar(dupa gust)
- esenta de vanilie
- Glazura de ciocolata:
- 2-3 linguri de lapte
- 100 g ciocolata cu lapte
- ciocolata alba si nuci macinata pentru decor
Crema:
- Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase.
- Dam vasul pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie si amestecam. Lasam crema la racit.
Blat:
- Ouale le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma.
- Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti.
- Faina o amestecam cu praful de copt si nuca si o adaugam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a mixerului.
- Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitie.
- Dam tava la cuptor la foc mic- mediu pana cand primul blat este gata, aprox. 20-25 minute.
- Verificam cu o scobitoare daca este gata. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit, apoi procedam la fel si cu celalalt blat.
Asamblare:
- Pe un platou punem primul blat racit, apoi il insiropam(pentru a obtine siropul amestecam apa cu zaharul si esenta), adaugam crema de vanilie rece, apoi al 2-lea blat pe care il insiropam.
- Pregatim glazura: topim ciocolata si o amestecam cu laptele(se pune laptele treptat pana cand se leaga cu ciocolata topita).
- Turnam glazura calda peste tort, apoi il decoram cu ciocolata alba razuita si nuca macinata. Il punem la rece pentru 1-2 ore, apoi il servim.
Eu am sa pun si scortisoara pe langa toate astea.Imi place muuuult ce ai facut tu aici.
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca iti place:D....siii m-as bucura si mai mult daca l-ai incerca si mi-ai spune apoi cum ti s-a parut rezultatul. Te puup cu drag!
ȘtergereN-am facu pana acum, dar arata foarte bine si cred ca e gustos!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Laura! Merita sa incerci macar o data o prajitura cu morcovi, sigur o sa-ti placa. :D Pupici
Ștergere