Perfecte pentru micul dejun, alaturi de un pahar cu lapte. ❤
Pentru reteta m-am inspirat de pe blogul Laurei Adamache.
INGREDIENTE
- :
- Pentru 9 bucati:
- 100 g unt topit
- 2 oua
- 80 g zahar
- 325 ml lapte
- 400 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 varf cutit de sare
- 1 fiola esenta de vanilie
- putin ulei pentru uns placile aparatului
MOD DE PREPARARE :
Intr-un bol, punem ouale cu zaharul si le amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele si amestecam.
Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea, apoi le adaugam treptat, putin cate putin, in compozitia de oua. Amestecam bine pana la omogenizare. La final adaugam untul topit si racit. Adaugam acum si esenta de vanilie. Aluatul va fi ca o smantana mai groasa.
Deschidem aparatul de gofre si il lasam sa se incinga, apoi ungem placile cu putin ulei.
In centrul placii, punem un polonic de aluat (fara sa-l intindem), apoi inchidem capacul si asteptam 1-2 minute maxim. Sunt gata cand se rumenesc. Cel mai bine este sa verificati dupa 1 minut, iar, daca mai este nevoie, mai lasati, pana cand e gata.
Se servesc simple alaturi de o cana cu lapte cald (cum imi plac mie:X) sau cu Nutella, gem, miere si orice va mai place.
Va doresc Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu