sâmbătă, 15 iunie 2019

Desert la pahar cu cirese, biscuiti si crema de mascarpone


Un desert la pahar care se pregateste foarte usor si are un aspect elegant. Daca aveti musafiri si vreti sa realizati un desert rapid, acesta cred ca este unul cu care sigur nu veti da gres. 

INGREDIENTE(4 portii):
*300 g cirese (fara samburi)
*2 linguri zahar brut/brun/tos
*1 lingura amidon
*150 ml apa
*250 ml frisca lichida
*250 g mascarpone
*150 g smantana cu continut ridicat de grasime (20% am pus eu)
*2 linguri zahar pudra
*1 plic zahar vanilat
*aprox. 300 g biscuiti

MOD DE PREPARARE:
  • Punem intr-un vas ciresele(spalate si curatate de samburi), cele 2 linguri de zahar brut si apa. Le punem la fiert pe foc mic aprox 5 minute, amestecand periodic. Dam deoparte de pe foc si scurgem siropul format(punem siropul intr-un bol mic).
  • Dizolvam amidonul in sirop si turnam acest amestec peste ciresele din vas. Dam din nou pe foc mic si amestecam pana cand compozitia se leaga. Aprox. 2-3 minute dureaza. Lasam la racit.
  • Intr-un vas mixam frisca lichid(ca sa se bata mai bine frisca, tineti vasul in congelator inainte cu 15 minute). In alt vas separat mixam mascarpone cu smantana, zaharul pudra si cel vanilat. Adaugam crema de mascarpone peste frisca mixata si mai mixam cateva secunde, pana la incorporare. 
  • Asamblare: intr-un pahar sau bol de sticla, punem un strat de cirese racite, un strat de crema, apoi un strat de biscuiti sfaramati, iar crema, cirese, crema, biscuiti, crema si incheiem cu un strat de cirese. Straturile pe puteti pune in orice ordine doriti. 
  • Se poate servi imediat. Se pastreaza la frigider. 

Va doresc Pofta Buna! 









Un comentariu:

  1. ChefIocodaiunie 15, 2019

    Buna ziua,
    Exista posibilitatea unei degustari?
    Desertul arata foooarte bine!

    RăspundețiȘtergere