joi, 14 mai 2020

Crema de portocale pentru torturi si prajituri(fara unt) - reteta VIDEO



INGREDIENTE:

500 ml suc proaspat de portocale
3 galbenusuri
2 linguri zahar
(eu am folosit zahar brut-mai puteti adauga 1-2 linguri, in functie de cat de dulce sau de acrisor este sucul, la mine a fost destul de dulce)
4 linguri amidon

MOD DE PREPARARE:
  • intr-o craticioara adaugam galbenusurile.

  • peste galbenusuri adaugam zaharul si amestecam pana cand acesta se dizolva.

  • adaugam treptat, una cate una, cele 4 linguri de amidon; amestecam dupa fiecare lingura adaugata pentru a nu se forma cocoloase.

  • adaugam sucul de portocale si amestecam bine.

  • punem craticioara pe foc mic si amestecam incontinuu cu un tel.
  • amestecam pana cand compozitia se ingroasa; totul dureaza aproximativ 8-10 minute.

  • dupa ce crema este gata, o acoperim cu folie alimentara(punem folia direct pe crema pentru a nu se forma crusta deasupra), o lasam la racit, apoi o folosim la prajiturile preferate.

Multumesc pentru vizita! ❤️

↓RETETA VIDEO↓








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu