INGREDIENTE:
500 ml suc proaspat de portocale
3 galbenusuri
2 linguri zahar
(eu am folosit zahar brut-mai puteti adauga 1-2 linguri, in functie de cat de dulce sau de acrisor este sucul, la mine a fost destul de dulce)
4 linguri amidon
MOD DE PREPARARE:
- intr-o craticioara adaugam galbenusurile.
- peste galbenusuri adaugam zaharul si amestecam pana cand acesta se dizolva.
- adaugam treptat, una cate una, cele 4 linguri de amidon; amestecam dupa fiecare lingura adaugata pentru a nu se forma cocoloase.
- adaugam sucul de portocale si amestecam bine.
- punem craticioara pe foc mic si amestecam incontinuu cu un tel.
- amestecam pana cand compozitia se ingroasa; totul dureaza aproximativ 8-10 minute.
- dupa ce crema este gata, o acoperim cu folie alimentara(punem folia direct pe crema pentru a nu se forma crusta deasupra), o lasam la racit, apoi o folosim la prajiturile preferate.
Multumesc pentru vizita! ❤️
↓RETETA VIDEO↓
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu