sâmbătă, 16 mai 2020

Pizza rapida cu blat pufos(fara drojdie)



Reteta am vazut-o la Laura Adamache. Imi place tare mult aluatul, e foarte fraged si se pastreaza asa chiar si a2a zi, in cazul in care va mai ramane. Pot sa spun ca e una dintre cele mai bune pizza pe care le-am mancat pana acum.
Eu am facut o cantitate mai mare si mi-au iesit 2 bucati de pizza.

INGREDIENTE:
(pentru 2 pizza)
  • Aluat:
  • 450-470 g faina
  • 240 ml apa rece
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 plic praf de copt(10g)
  • 1 lingurita sare
  • Topping:
  • 6 linguri suc de rosii pasate
  • oregano
  • 2 carnaciori afumati
  • cateva masline feliate
  • 150g cascaval
  • 3-4 ciuperci proaspete
  • 1-2 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE:
  • Adaugam intr-un vas 450g faina(daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea. Amestecam putin ingredientele, apoi adaugam apa si uleiul de masline. Amestecam cu o lingura, apoi incepem sa framantam cu mainile.




  • Framantam pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios.

  • Acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam deoparte aprox. 15-20 minute.

  • Intre timp pregatim restul ingredientelor.
  • Taiem carnaciorii rondele mici, cascavalul il taiem cuburi mici, iar ciupercile le spalam bine si le curatam, apoi le taiem felii subtiri.

  • Dupa ce aluatul a stat la odihnit, il impartim in 2 bucati egale.
  • Pe masa de lucru presaram putina faina si, cu ajutorul unui sucitor, intindem o bucata de aluat intr-o forma ovala sau rotunda. Foaia de aluat trebuie sa fie groasa de aprox. 1 cm.

  • Punem prima foaie de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • La fel procedam si cu cea de-a 2-a bucata de aluat ramasa.

  • Dupa ce am pus foile de aluat in tava, le ungem cu sucul de rosii pasate.
  • Peste sucul de rosii presaram oregano, apoi adaugam pe rand carnaciorii, cascavalul, maslinele si ciupercile.
  • La final stropim pizza cu ulei de masline.


  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade(foc mediu) pentru aprox. 20-25 de minute.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu