Reteta am vazut-o la Laura Adamache. Imi place tare mult aluatul, e foarte fraged si se pastreaza asa chiar si a2a zi, in cazul in care va mai ramane. Pot sa spun ca e una dintre cele mai bune pizza pe care le-am mancat pana acum.
Eu am facut o cantitate mai mare si mi-au iesit 2 bucati de pizza.
Eu am facut o cantitate mai mare si mi-au iesit 2 bucati de pizza.
INGREDIENTE:
(pentru 2 pizza)
- Aluat:
- 450-470 g faina
- 240 ml apa rece
- 3 linguri ulei de masline
- 1 plic praf de copt(10g)
- 1 lingurita sare
- Topping:
- 6 linguri suc de rosii pasate
- oregano
- 2 carnaciori afumati
- cateva masline feliate
- 150g cascaval
- 3-4 ciuperci proaspete
- 1-2 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
- Adaugam intr-un vas 450g faina(daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea. Amestecam putin ingredientele, apoi adaugam apa si uleiul de masline. Amestecam cu o lingura, apoi incepem sa framantam cu mainile.
- Framantam pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios.
- Acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam deoparte aprox. 15-20 minute.
- Intre timp pregatim restul ingredientelor.
- Taiem carnaciorii rondele mici, cascavalul il taiem cuburi mici, iar ciupercile le spalam bine si le curatam, apoi le taiem felii subtiri.
- Dupa ce aluatul a stat la odihnit, il impartim in 2 bucati egale.
- Pe masa de lucru presaram putina faina si, cu ajutorul unui sucitor, intindem o bucata de aluat intr-o forma ovala sau rotunda. Foaia de aluat trebuie sa fie groasa de aprox. 1 cm.
- Punem prima foaie de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- La fel procedam si cu cea de-a 2-a bucata de aluat ramasa.
- Dupa ce am pus foile de aluat in tava, le ungem cu sucul de rosii pasate.
- Peste sucul de rosii presaram oregano, apoi adaugam pe rand carnaciorii, cascavalul, maslinele si ciupercile.
- La final stropim pizza cu ulei de masline.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade(foc mediu) pentru aprox. 20-25 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu