2. Intr-un vas mare adaugati faina, in centrul ei faceti o adancitura in care turnati drojdia si 1 ou, apoi amestecati putin cu o lingura de lemn.
3. Adaugati 3 linguri de unt moale si 1/2 lingurita sare. Amestecati bine cu lingura de lemn pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Aluatul trebuie sa fie lipicios.
4. Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati aluatul sa creasca aprox. 1 ora.
5. Puneti pe masa de lucru faina, apoi rasturnati aluatul si formati o bila.
6. Taiati bila de aluat in 8 bucati egale si formati 8 bilute din fiecare bucata.
7. Cu ajutorul unui sucitor aplatizati fiecare biluta de aluat astfel incat sa aiba o forma dreptunghiulara.
8. In centrul dreptunghiului adaugati 1 carnacior si taiati marginile aluatului cu 4 linii oblice pe ambele parti, apoi impletiti aluatul in jurul carnaciorului(pentru mai multe detalii accesati video-ul de mai jos).
Procedati la fel si cu restul de aluat+carnaciori.
9. Puneti fiecare covridog format intr-o tava cu hartie de copt si acoperiti-i cu o folie alimentara. Ii mai alsati la crescut aprox. 20 de minute.
10. Ii ungeti apoi cu un ou batut si dati tava la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru aprox. 25-30 min pana cand se rumenesc.
Va doresc Pofta Buna!
Modul de preparare pentru reteta video il gasiti in clipul de mai jos! ❤️
Covridog - carnati in aluat(fara framantare) - reteta VIDEO
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu