Daca tot sunt sarbatorile Pascale, astazi va incant cu un drob....dar nu dupa cum e traditia si anume..de miel....eu l-am facut de pasare.
Ingrediente:
Ingredientele sunt pt 2 tavi cu dimensiunile 30x12x7 /tava
- 1 kg ficat de pasare.
- 1 kg pipote.
- 1 kg inimi.
- 1 cana de orez.
- 10 fire de ceapa verde (1 legatura)
- 5 fire usturoi verde.
- 1 legatura marar.
- 1 legatura patrunjel.
- 4 oua (crude: 3 de gaina+1 de gasca am pus eu)
- 4 oua de gasca am pus eu (pe care le fierbem)
- 1 ou pt uns
- jum lg de piper macinat
- sare dupa gust
- prapur de porc
Mod de preparare:
Se fierbe carnea intr-un clocot si se da apoi prin masina de tocat.
Verdeata se toaca (ceapa, usturoiul, mararul, patrunjelul).
Orezul il fierbem cu 3 cani de apa si putina sare, timp de aprox 20 de min, iar dupa ce este fiert se clateste cu apa rece.
Punem toate ingredientele intr-un bol mare (fara cele 4 oua de gasca pt fiert si cel pt uns), le amestecam bine si impartim compozitia in 2 parti egale.
Cele 4 oua de gasca le fierbem si le taiem in jumatate astfel incat sa avem 8 bucati.
Imbracam 2 tavi cu prapur
peste prapur punem un strat din compozitia obtinuta,
peste compozitie punem 4 jumatati de oua (la fel si in a2a tava) cu jumatatea in care se vede galbenusul in jos...
iar peste oua punem al2lea strat de compozitie.
Dupa ce am terminat de pus totul in tava, invelim cu prapurul, batem oul ramas si ungem droburile
dupa care le dam la cuptor pt cca. 45-50 de minute la foc mediu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu