joi, 12 aprilie 2012

Ciocolata elastica (de post)

Ciocolata elastica (pentru ornamente)



Ingrediente:

- 100 gr ciocolata amaruie (de post am pus eu, dar puteti pune orice ciocolata dar sa fie simpla)
- 50 ml miere de albine

Mod de preparare:

Punem ciocolata la topit la bain-marie iar cand e topita toata adaugam mierea si amestecam energic timp de 2-3 minute pana se incorporeaza tot. 
Compozitia va deveni asemeni unei caramele cand incepe sa se raceasca.
Punem compozitia rezultata intr-o folie alimentara si o dam la rece pana a 2-a zi sau...cateva ore. Eu am lasat-o cam 4-5 ore la rece si s-a intarit bine.
Inainte de a lucra cu ea...se scoate din frigider si se lasa jum de ora-1h la temperatura camerei...depinde cat de tare e...iar apoi ne apucam de modelat.
Eu am facut trandafiri, dar puteti face orice forme doriti.
Am intins cu sucitorul o foaie subtire de ciocolata, am taiat apoi cerculete (petalele) cu diametrul de aprox 4 cm si am infasurat in jurul unei scobitori cate o petala pt a forma trandafirul.



Mi-au iesit 5 trandafiri formati din cate 3-4 petale.
Pt ca trandafirii sa fie mai bogati mariti numarul de petale si cantitatile de ingrediente (ciocolata amaruie si mierea).









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu