Ingrediente:
Pt cojile de eclere:
1 cana cu apa
1/2 cana de ulei
un praf de sare
1 cana faina
4 oua
Crema:
1/2 cana de zahar
1/2 pachet de unt (adica 100 gr)
4 linguri de faina
500 ml lapte
2 lingurite esenta de vanilie
Glazura:
100 ciocolata cu lapte
2-3 linguri de unt
Mod de preparare:
Cojile de eclere:
Intr-o craticioara punem apa cu uleiul si cu sarea la foc mic.
Cand incepe sa fiarba punem faina si amestecam continuu pana se incorporeaza bine.
Lasam aceasta compozitie la racit, iar cand este racita bine se adauga rand pe rand ouale amestecand bine pana se formeaza o pasta.
Punem compozitia intr-un pos si formam bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem tava la cuptor la foc mediu timp de cca.30 de min pana se rumenesc, dupa care se scot si se lasa la racit.
Crema:
Intr-un vas punem untul impreuna cu zaharul, la foc mic pana se dizolva.
Adaugam treptat faina si amestecam bine pt a nu se forma cocoloase dupa care adaugam si laptele + esenta de vanilie si amestecam continuu pana se ingroasa apoi lasam la racit.
Glazura:
Intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul si amestecam bine pana ce se formeaza sosul de ciocolata.
Dupa ce cojile de eclere s-au racit le taiem in jumatate si le umplem cu crema apoi le ornam cu sosul de ciocolata si le dam la rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu