O paine pufoasa si foarte gustoasa!
Ingrediente:
- 450-500 gr faina
- 25 gr drojdie
- 200 ml lapte
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura sare
- 2 oua (1 pt aluat + 1 pt uns painea)
- 2 linguri margarina
- 1 lingura ulei
- 50 ml apa calduta
Mod de preparare:
Se incalzeste tot laptele. In 100 de ml lapte caldut dizolvam drojdia in care adaugam si lingurita de zahar si lasam 5 minute la dospit.
Punem faina intr-un bol peste care adaugam maiaua (drojdia dizolvata) si restul ingredientelor, in afara de 1 ou pe care il lasam deoparte pt uns painea.
Dupa ce am terminat de framantat lasam aluatul la crescut aprox. 1 h.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 7 bilute egale si inca una mai mare pe care o vom pune in mijloc.
Tapetam o tava cu hartie de copt in care punem aluatul in forma de floricica si il mai lasam sa creasca aprox 20 de min.
Dupa ce a crescut, batem oul ramas si ungem painea.
Dam la cuptor pt aprox. 40 de min la foc potrivit.
Inainte cu 10 min de a fi gata...scoatem painea din cuptor mai ungem o data cu ou si o punem inapoi ...de data aceasta la foc mai mare.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu