marți, 17 aprilie 2012

Tort Tiramisu



Mama mea a implinit in februarie frumoasa varsta de 50 de ani...si m-am gandit sa-i pregatesc un tort mai rafinat...asa ca am ales reteta de Tiramisu. E prima data cand am facut aceasta reteta si sunt foarte incantata de ea...e nemaipomenita! O recomand!!

Ingrediente:
300 ml cafea pregatita
- 5 galbenusuri
- 4 albusuri
- 200 gr zahar pudra
- 2 cutii de mascarpone de 250 gr
- 2 lingurite esenta de rom
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 pachet mare de piscoturi
- cacao pentru decor

Mod de preparare:
In primul rand se pregateste cafeaua si se lasa la racit dupa care ne apucam de crema.
Zaharul il batem bine bine cu galbenusurile.
Se adauga mascarpone care trebuie sa fie rece (se tine la frigider cat timp se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga la compozitie) si se amesteca bine.
Adaugam esentele de rom+ vanilie si la sfarsit albusurile batute spuma (eu am pus doar spuma ) si amestecam de data aceasta cu o lingura.
O parte din piscoturi le taiem la capete pt a putea sta in picioare si tapetam peretii tavei (cu peretii detasabili) cu piscoturile taiate(aceste piscoturi nu se dau prin cafea).
Restul piscoturilor le inmuiem rapid prin cafea, adaugam un prim strat de picoturi apoi un strat de crema, inca un strat de piscoturi si terminam cu inca un strat de crema.


Deasupra acoperim cu cacao si dam la frigider pt cateva ore...sau daca aveti rabdare..pana dimineata! Eu l-am lasat cam 4-5 ore.


Pofta bunaaa!!! 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu