Astazi avem in meniu o mancare de spanac foarte gustoasa dar si sanatoasa!
Ingrediente:
- spanac cat va lasa inima :)) (eu am pus aprox 1 kg pt ca scade foarte mult cand se fierbe).
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de ulei
- 2 oua
- 450 gr smantana
- 1 lingura faina
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Spanacul il curatam si il spalam bine.
Intr-o oala punem apa cu sare si lasam pana incepe sa fiarba.
Cand apa incepe sa clocoteasca punem spanacul si il lasam la fiert aprox 10 min.
Dupa ce spanacul este fiert il scurgem bine de apa si il tocam marunt.
Cele 2 linguri de unt le punem intr-o tigaie la topit, apoi punem usturoiul taiat marunt si il calim putin in untul topit.
Adaugam apoi ceapa taiata marunt, spanacul si cele 2 linguri de ulei si amestecam bine.
Intr-un castronel punem ouale si le batem bine, adaugam smantana si faina si continuam sa amestecam.
Aceasta compozitie o adaugam in tigaie...peste spanac...si amestecam incontinuu pana se face ca o pasta.
Adaugam sare dupa gust.
Se serveste cu orice va place...noi l-am servit alaturi de un pilaf.
Pofta buna!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu