Ingrediente:
Pt. 2 foi:
- 6 oua
- 8 linguri de zahar
- 3 linguri cu apa
- 2 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Pt crema:
- 700 ml lapte
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri amidon
- 80 gr ciocolata alba
- 2 lingurite esenta de vanilie
Pt insiropat foile:
- 100 ml apa
- 3 linguri zahar
- esenta rom
Decor:
- cacao
- ciocolata alba rasa
Mod de preparare:
Foi:
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le batem cu cele 8 linguri de zahar dupa care adaugam uleiul si apa si mixam bine.
Separat intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si cu cele 2 linguri de cacao si turnam treptat peste galbenusuri mixand incontinuu.
Albusurile le batem spuma dupa care le adaugam peste compozitia obtinuta anterior si mixam bine.
Amestecul se imparte in 2 parti egale pt a face 2 foi.
Punem prima parte din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic, pana trece testul cu scobitoarea (aprox 15 min).
Dupa ce foile sunt gata, se lasa la racit apoi se insiropeaza.
Sirop:
Amestecam intr-un bol apa, zaharul si esenta de rom apoi insiropam foile.
Crema:
Intr-o craticioara se pune la fiert 500 ml din lapte cu 3 linguri de zahar.
Separat intr-un bol se pune zaharul ramas (1 lingura) si amidonul si turnam treptat laptele ramas (200 ml) amestecand bine.
Aceasta compozitie o turnam treptat peste laptele din cracticioara amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa.
Adaugam apoi ciocolata alba bucatele si esenta de vanilie si continuam sa amestecam pana ce se topeste si ciocolata.
Dupa ce crema este gata...o lasam la racit.
Asamblare:
Punem o foaie de blat, turnam un strat de crema, punem a2a foaie si peste ea adaugam un strat de crema, iar peste crema pudram cu cacao si ciocolata alba (rasa).
Se lasa la frigider pret de cateva ore.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu