duminică, 15 aprilie 2012

Tarta cu mere intregi



Ingrediente:

- 9-10 mere
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri cu unt
Aluat:
4 oua
- sare
- 2 cesti de zahar
- 50 ml apa
- 50 ml ulei
- esenta de vanile
- 2 cesti faina
- miez de nuca bucatele mici


Mod de preparare:


Curatam merele si le scoatem cotoarele.
Asezam merele intr-o tava rotunda iar peste ele din loc in loc punem untul iar apoi presaram cele 3 linguri de zahar 





si dam la cuptor pentru cateva minute pana se caramelizeaza zaharul.
Dupa ce scoatem merele din cuptor se lasa putin la racit.
Pregatim aluatul astfel:
-separam albusurile de galbenusuri;
-batem albusurile spuma cu putina sare; 
-intr-un ibric punem zaharul cu apa pana da un clocot si zaharul se topeste formandu-se un sirop;
-adaugam siropul treptat, peste albusurile batute spuma si continuam sa mixam;
-adaugam galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie;
-adaugam faina iar de data aceasta amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.
-adaugam aluatul rezultat peste mere si miezul de nuca 



si se da la cuptor pentru cca. 30-40 de min la foc mic, pana ce se rumenesc.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu