miercuri, 9 mai 2012

Tarta pufoasa de ciocolata



Si daca tot e ziua Europei astazi, sa sarbatorim cu o tarta in ton cu steguletul...va invit la o tarta delicioasa cu stelute din portocale!

Ingrediente:
- 250 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 1 ou
- 1 pliculet zahar vanilat
- 175 gr zahar tos
- o cana de apa calduta (sau lapte, eu am pus apa calduta)
- 90 ml ulei
- 100 gr ciocolata (eu am pus 50 gr ciocolata cu lapte + 50 gr ciocolata amaruie)
- 1 portocala pt decor
- zahar pudra

Mod de preparare:
Punem intr-un bol faina, praful de copt, cacaua si amestecam bine.

Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul tos, uleiul si apa calduta si mixam.

Rupem ciocolata bucatele mici, o adaugam in compozitia obtinuta si amestecam.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si dam la cuptor pt aproximativ 25-30 de minute la foc mediu, pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce scoatem tarta din cuptor o lasam la racit apoi o scoatem din tava.

Taiem portocala felii apoi ii dam forma de stelute, sau orice forme doriti.


Pudram cu zaharul pudra apoi ornam cu stelutele.



Pofta buna!!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu