De ce e asa inteligenta aceasta prajiturica? Pentru ca dintr-o singura compozitie vor rezulta 3 straturi!:D toata magia se intampla la cuptor, fara a face voi nimic :P
Ma credeti pe cuvant? sau va tenteaza s-o incercati si voi?
Ingrediente:
(Ingredientele sunt pt o tava mai mica - de cca22 cm diametru-...daca aveti tava mai mare dublati cantitatile pt a nu iesi foaia prea subtire)
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 150 gr unt
- 115 gr faina
- 2 linguri de zahar vanilat
- 150 gr zahar
- un praf de sare
- zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un ibric topim untul si il lasam la racit.
Punem intr-o oala la incalzit laptele impreuna cu zaharul vanilat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, adaugam untul topit, faina si laptele caldut.
Mixam bine pana se omogenizeaza.
Adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu o spatula de lemn pana se incorporeaza bine.
Va rezulta o compozitie foarte lichida.
Tapetam tava cu hartie de copt si ungem bine cu unt, turnam compozitia si o dam la cuptor la foc mic pt 1 ora.
ATENTIE: in tot acest timp usa cuptorului nu se deschide deloc!
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o lasam la racit, o dam la frigider pt cateva ore, dupa care o scoatem si o portionam.
Se pudreaza cu zahar si se serveste!:P
Rapida si delicioasa e prajiturica asta!
RăspundețiȘtergere