sâmbătă, 20 aprilie 2013

Ciorba de fasole



Ingrediente: 

  • 400 gr fasole boabe
  • 500 ml bors
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 3 linguri de zarzavat de casa
  • fidea
  • sare
  • 1 lingurita cimbru
  • patrunjel verde
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri suc de rosii

Mod de preparare:



Fasolea se pune in apa la inmuiat si se lasa peste noapte sau minim 3 ore.
Dupa ce a stat la inmuiat se pune la fiert iar cand da primul clocot se arunca apa, se spala bine si se pune alta apa curata.
Cand incepe sa fiarba se adauga ceapa si morcovul taiate cubulete, apoi se pun cele 3 linguri de zarzavat.





Se pun cele 2 linguri de ulei, sucul de rosii, borsul, cimbrul si sare dupa gust.


Dupa ce incepe sa fiarba se pune fideaua, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic inca aprox 15 min.
Cand ciorba este gata, se inchide focul, se pune patrunjelul verde si se acopera.
Pofta buna!


Un comentariu: