sâmbătă, 11 mai 2013

Chiftelute de bureti cu sos de leurda


Ingrediente:

Chiftele:

800 gr bureti
1 ceapa mare
1 morcov
1 cartof
3 catei de usturoi
miezul uscat de la 2-3 felii de paine
cateva fire de patrunjel proaspat
2 oua
4 linguri de faina + cateva linguri pt a se da chiftelutele la final
sare
piper
ulei pt prajit

Sos:
3 catei de usturoi
2 linguri de unt
600 gr smantana
2-3 linguri de faina
1 legatura de marar
jumatate de legatura de leurda
sare


Mod de preparare:

Chiftele:
Buretii ii spalam bine si ii punem la fiert.


Dupa ce dau 2-3 clocote, se scurg bine de apa, se toaca marunt si se pun intr-un bol.


Morcovul, ceapa, cartoful si usturoiul se dau prin razatoarea mica si se adauga peste bureti.




Adaugam ouale si patrunjelul tocat marunt si amestecam bine.


Punem miezul de paine si faina(doar daca mai e nevoie se mai adauga 1-2 linguri), adaugam sare si piper dupa gust si amestecam pana se formeaza o pasta.




Cu mainile umede formam bilute pe care le dam prin faina si le prajim in uleiul incins.




Se scot pe un servetel pt a se absoarbe surplusul de ulei.
Sosul:
Usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in untul topit.
Adaugam chiftelutele, smantana o amestecam cu putina apa si faina si o adaugam treptat peste chiftele, continuand sa amestecam pana se leaga.


Mararul si leurda se toaca marunt si se pun in sos, se adauga sare dupa gust si se amesteca bine.


Pofta buna!!!

2 comentarii: