duminică, 12 mai 2013

Salata de conopida cu smantana



O gustare rapida si usoara...perfecta pentru zilele calduroase de vara! 

Ingrediente:

1 conopida de cca450 gr
aprox 5 linguri de smantana
2 catei de usturoi
1 lingurita de ulei
cateva fire de marar
sare


Mod de preparare:

Conopida se spala bine, se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare in momentul in care apa clocoteste.





Se lasa la fiert aprox 15-20 de min.
Se scurge de apa si se toaca marunt la tocator.




Se pune intr-un bol, se adauga smantana treptat (daca mai e nevoie se mai pune 1 lingura de smantana, depinde de consistenta) si se amesteca bine.
Usturoiul se da prin razatoarea mica si se adauga peste conopida, se pune apoi uleiul, sare dupa gust si cateva fire de marar tocate marunt si se amesteca bine pana se formeaza o pasta.
Se da la rece, apoi se serveste...cu rosii sau cu orice va mai place.

Pofta buna!!





4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca iti place! te pup si eu >:D< si iti multumesc pentru aprecieri!

      Ștergere
  2. O bunatate, si-mi place ca ai pus smantana si nu maioneza.

    RăspundețiȘtergere