joi, 19 septembrie 2013

Pizza fara framantare


Primiti cu pizza?:))...da nu orice pizza..ci una rapida, fara framantare, fara prea multa munca...dar cu un gust exceptional. Reteta blatului am vazut-o pe blogul LaLena, asadar nu-mi apartine in totalitate...dar i-am adus unele imbunatatiri :D

Ingrediente: 
(pt o pizza cu diametrul de 26 cm)
Blat:
 200 ml lapte
145 gr faina
1 ou
1 lingura ulei
1/2 lingurita sare
 1/2 lingurita praf de copt
Sos:
 3 linguri ketchup dulce Univer
3 linguri rosii cuburi cu suc 
sare dupa gust
piper dupa gust
oregano
Umplutura:
 2 buc cabanos
masline
1 ceapa mica
1 rosie
 cas/cascaval ras

Mod de preparare:

Blat:
Intr-un bol se adauga toate ingredientele: laptele, oul, uleiul, sarea si faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine.
Si...gata blatuuuul!! Usor, nu?? :))


Il punem intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor la foc mic pt maxim 10 min pana se prinde compozitia ( varianta aceasta am ales-o eu pentru ca am vrut oarecum sa fie dedesubt un strat de blat, dar puteti pune odata cu compozitia lichida si restul ingredientelor).

Intre timp taiem rondele carnaciorii, ceapa o taiem pestisori iar rosia o taiem felii.

Pregatim sosul amestecand ketchup-ul cu rosiile cuburi, oregano, sarea si piperul.



Dupa cele 10 minute scoatem blatul, il acoperim cu sosul obtinut si distribuim pe toata suprafata lui si restul ingredientelor : maslinele, carnaciorii, ceapa si rosiile felii.










Dam inapoi la cuptor pt alte 10 minute dupa care scoatem tava si punem casul ras, 



dam inapoi la cuptor si mai lasam aprox 20 de minute pana se rumeneste frumos.


Pofta buuna!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu