Primiti cu pizza?:))...da nu orice pizza..ci una rapida, fara
framantare, fara prea multa munca...dar cu un gust
exceptional.
Reteta blatului am vazut-o pe blogul LaLena, asadar nu-mi apartine in
totalitate...dar i-am adus unele imbunatatiri :D
Ingrediente:
(pt o pizza cu diametrul de 26 cm)
Blat:
200 ml lapte
145 gr faina
1 ou
1 lingura ulei
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
Sos:
3 linguri ketchup dulce Univer
3 linguri rosii cuburi cu suc
sare dupa gust
piper dupa gust
oregano
Umplutura:
2 buc cabanos
masline
1 ceapa mica
1 rosie
cas/cascaval ras
Mod de preparare:
Blat:
Intr-un bol se adauga toate ingredientele: laptele, oul, uleiul, sarea si faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine.
Il punem intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si il dam la
cuptor la foc mic pt maxim 10 min pana se prinde compozitia ( varianta
aceasta am ales-o eu pentru ca am vrut oarecum sa fie dedesubt un strat
de blat, dar puteti pune odata cu compozitia lichida si restul
ingredientelor).
Intre timp taiem rondele carnaciorii, ceapa o taiem pestisori iar rosia o taiem felii.
Pregatim sosul amestecand ketchup-ul cu rosiile cuburi, oregano, sarea si piperul.
Dupa cele 10 minute scoatem blatul, il acoperim cu sosul obtinut si
distribuim pe toata suprafata lui si restul ingredientelor : maslinele,
carnaciorii, ceapa si rosiile felii.
Dam inapoi la cuptor pt alte 10 minute dupa care scoatem tava si
punem casul ras,
dam inapoi la cuptor si mai lasam aprox 20 de minute
pana se rumeneste frumos.
Pofta buuna!!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu