duminică, 17 noiembrie 2013

Fursecuri cu ciocolata si nuca


E prima data cand fac fursecuri si sunt foarte incantata de ce a iesit. Reteta originala este a JamileiCuisine careia ii multumesc, eu i-am mai adus cateva imbunatatiri dupa placul meu. Sunt delicioaseeeeeee, vi le recomand cu drag! Iar daca tot vin si sarbatorile cred ca se potrivesc perfect pentru masa de Craciun.

Ingrediente:

Pentru aprox. 32 bucati:

200 gr unt la temperatura camerei
275 gr zahar
25 gr zahar vanilat
1 fiola esenta de vanilie
2 oua
1 praf de sare
1 plic praf de copt
450 gr faina
100 gr ciocolata cu lapte
50 gr nuca maruntita

Mod de preparare:

  • Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana ce toate ingredientele se incorporeaza bine.
  • Se adauga cele 2 oua si sarea si se mixeaza bine.
  • Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna treptat in bol (cate o lingura pana ce se termina toata faina) mixand la viteza mica.
  • Se toarna apoi nuca maruntita si ciocolata taiata bucatele mici si se amesteca cu o spatula.



  • Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, iar cu ajutorul mainilor vom forma bilute din compozitia obtinuta, pe care le vom pune in tava.


  • Bilutele se vor pune la distanta mare intre ele, pentru ca la cuptor vor creste foarte mult si trebuie evitata lipirea lor.
  • Se dau la cuptor pt aprox 15-20 de min la foc mic pana se rumenesc frumos.
  • La exterior vor fi crocante, iar in interior vor fi moi.








  • Pofta buna!!





6 comentarii: