duminică, 24 noiembrie 2013

Tort de inghetata


De e ploaie, vant sau ninsoare...pofta persista!!!:D
In aceasta iarna cei de la SunFood implinesc 7 ani de existenta, iar cu aceasta ocazie au organizat un concurs super simpatic pe blogul Laurei Adamache.
Cu aceasta reteta Tort de inghetata particip la concursul SunFood organizat pe blogul Retete Culinare Laura Adamache.


Ingrediente:

1 conserva ananas bucati SunFood
4 galbenusuri medii
65 g zahar
15 gr zahar vanilat
250 ml frisca lichida
1 fiola esenta vanilie

Bezele:
2 albusuri
1 varf de cutit de sare
150 g zahar pudra vanilat
50 g ciocolata cu lapte pentru decor

Mod de preparare:

Intr-o craticioara mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
Adaugam sucul din conserva si amestecam cu o lingura.

Punem craticioara la bain marie (adica o vom aseza intr-o oala mai mare in care am pus apa calduta de 3-4 degete) si lasam focul dat spre mic. Amestecam in compozitie cateva minute pana ce se leaga bine.

Scoatem craticioara de la bani-marie si o mixam la treapta a2a a mixerului pana ce se ingroasa putin, dupa care o lasam la racit.

Intr-un alt vas mixam frisca pana se intareste putin apoi o incorporam cu grija, cu miscari de jos in sus, in compozitia de galbenusuri.

Jumatate din cantitatea de ananas o maruntim la robot, iar cealalta jumatate o taiem cubulete mici.


Adaugam piureul obtinut in compozitie si amestecam incet pana la omogenizare.

Tapetam o tava de paine/chec cu folie alimentara, o umplem cu compozitia obtinuta si adaugam deasupra cubuletele de ananas ramase, dupa care o dam la congelator pentru aprox. 3-4 ore pana cand ingheata bine.









Bezele:

Mixam la viteza mare albusurile cu un varf de cutit de sare pana ce se intaresc bine.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand compozitia devine lucioasa.

Punem compozitia intr-o punga, ii taiem varful si formam gramajoare mici in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.



Se tin la cuptor la foc mic de tot aprox 1h 30 - 2 h cu usa cuptorului intredeschisa pentru a nu se rumeni.

Bezelele trebuie sa ramana albe.

Dupa ce acestea sunt gata, se inchide focul si se lasa la racit tot in cuptor si cu usa intredeschisa.

Dupa ce s-au racit complet la ornam cu ciocolata topita.

Tortul il decoram cu bezele si cu ciocolata topita ramasa.






 
PS: e prima oara cand fac bezeeleee :)) si cu siguranta o sa le repet!:D







Un comentariu: